Küçük Cafe
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Limonlu Cheesecake

Aşağa gitmek

Limonlu Cheesecake Empty Limonlu Cheesecake

Mesaj  _eNsR_ Paz Tem. 27, 2008 1:09 pm

Limonlu Cheesecake Lemoncurdcheesecake2wa8pg2
Malzemeler:

2 paket eti burçak bisküvi
125 gram eritilmiş tereyağı
750 gram labne peynir
110 gram (1/2 cup) toz şeker
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta
Limon Sosu
45 gram tereyağı
110 gram (1/2 cup)toz şeker
1 yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Bisküvileri robotta toz haline getirin. Eritilmiş tereyağını ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Kelepçeli kalıbın dibini yağlı kağıtla kaplayın. Bisküvileri kalıbın tabanına ve kenarlarına bastırarak yayın. Buzdolabında 30 dakika kadar bekletin.

Peyniri, şekeri, limon kabuğu rendesini bir kaba alarak çırpın. Yumurtaları teker teker kırın ve çırpmaya devam edin. Karışımı buzdolabından çıkardığınız kalıba dökün, fırın tepsisine yerleştirerek önceden ısıtılmış 160 derece fırında yaklaşık 1 saat pişirin. Oda sıcaklığında soğumaya bırakın.

Limon sosunu hazırlayın: Cam bir kaseye sos malzemelerinin hepsini koyun ve bu kaseyi kaynar su dolu bir sos tenceresine oturtun. Kıvamlı bir sos elde edinceye kadar (yaklaşık 20 dakika) sürekli karıştırın. Kaseyi su dolu tencereden çıkarıp soğumaya bırakın.

Soğuyan sosu, cheesecake üzerine yayın ve buzdolabına kaldırın. 3 saat yada geceboyu buzdolabında bekletin. Servisten önce kelepçeli kalıptan çıkartarak süsleyin
_eNsR_
_eNsR_

Mesaj Sayısı : 74
Kayıt tarihi : 26/07/08
Yaş : 35

Sayfa başına dön Aşağa gitmek

Sayfa başına dön


 
Bu forumun müsaadesi var:
Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz